Almaty - Reisverslag uit Alma-Ata, Kazachstan van Sander Elie - WaarBenJij.nu Almaty - Reisverslag uit Alma-Ata, Kazachstan van Sander Elie - WaarBenJij.nu

Almaty

Door: Sander& Stephan

Blijf op de hoogte en volg Sander

09 Juni 2013 | Kazachstan, Alma-Ata

We zijn nu 3 weken onderweg, hebben kleine problemen het hoofd kunnen bieden, en hebben de 10.000 km grens inmiddels overschreden! Na ons vertrek uit Tashkent was het even zoeken naar een grensovergang die opengesteld was voor autoverkeer. De gebruikelijke grensovergang bleek nl. sinds enkele jaren gesloten voor autoverkeer, waardoor we een flink stuk moesten omrijden (ca. 100 km). Bij de grens (Kazachstaanse douane) wilden ze nog wat steekpenningen van ons hebben maar daar trapten we natuurlijk niet in. Toen we Oezbekistan uit waren en Kazachstan binnenreden, kwam ons een groep van 7 Franse campers tegemoet die blijkbaar Oezbekistan binnen wilden. Na het passeren van de grens was het nog 900 km rijden tot Almaty over een grotendeels goede weg. Onderweg zijn we alleen in Shymkent gestopt om een hapje te eten en wat te drinken. Verder min of meer aan een stuk gereden. Gister hebben we Almaty uitgebreid bezocht incl. Kok-Tobe (met de kabelbaan naar het hoogst gelegen uitzichtpunt). Almaty is een moderne, Europees aandoende stad waar genoeg te beleven valt ook al zijn er niet veel bezienswaardigheden. Vanmorgen vroeg naar het vliegveld gereden waar we Joost hebben uitgezwaaid. Joost vliegt via Londen naar A'dam en komt vandaag thuis aan. Joost, bedankt voor de leuke 3 weken dat je met ons mee was en waarin we veel gezien en beleefd hebben!!! Wij gaan zo nog een lekker pilsje drinken in Almaty en dan rijden we straks naar het nabijgelegen Bishkek, de hoofdstad van Kirgizie, het volgende land alweer dus...! ;-) Kirgizie is sinds Oekraine het eerste land waar we geen visum voor nodig hebben. De visumplicht hebben ze enkele maanden geleden afgeschaft voor EU-burgers. We rijden hier naar toe door mooie landschappen met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond! We hebben nu nog 2 weken te gaan: grofweg gezegd hebben we een hele week uitgetrokken voor het landje Kirgizie en een week voor het eveneens kleine 'landje' Tadzjikistan. Hier willen we de auto verkopen... We hebben onderweg al verschillende geinteresseerden voor de auto gehad. Zonet nog een man uit Mongolie en eergister iemand uit Kazachstan. Maargoed, allemaal leuk en aardig, we hebben de auto nog hard nodig. Lopen is geen optie! :p We zijn nu slechts 300 km van de grens met China vandaan, en hebben de eerste auto's uit China, Mongolie en Afghanistan al zien rijden!

Joost, even voor de volledigheid: we hebben zonet op het vliegveld (nog voordat jij de lucht in ging) een CMD van KZ en 2 auto's uit Mongolie gespot!! ;-) Hopelijk heb je een goede vlucht gehad wanneer je dit leest! Tot gauw!

Groeten aan iedereen en tot lezens! Xx

• 09 Juni 2013 - 09:51

Annelies Ramakers:

Wat een geweldige ervaringen die jullie opdoen. En wat een mooie foto's! Vooral die rondom dat 'gaslek' zijn prachtig! Geniet er maar van! We kijken uit naar de volgende verslagen en foto's.

• 09 Juni 2013 - 10:39

Bettyh:

Leuk um eur belevenisse te leze!
    Vaol plezeer nog de kaomende weke!
    Gr betty

• 09 Juni 2013 - 14:36

T Hameleers:

Dag wereldreizigers,
    Jullie reis is heel goed voor mijn kennis aardrijkskunde, mn dat ik me ben gaan verdiepen in waar liggen deze landen. Geweldig hoe jullie deze reis beleven, problemen oplossen, contacten leggen met de bewoners. groeten en nog veel reis plezier, Tiny.

• 10 Juni 2013 - 18:16

Joost:

Na een lange vliegreis via Londen (gelukkig had British Airways ruim voldoende films en wijn aan boord), heb ik er inmiddels, duizenden kilometers verderop, mijn eerste werkdag weer opzitten. Wat is het toch oneerlijk verdeeld..... :-) Veel plezier nog in Kirgizië en Tadzjikistan en tot binnenkort.
    Gr, Joost

• 10 Juni 2013 - 18:59

Sander Elie:

Haha dat is nou weer tuuuuupisch Josephien wa! Films, wijn... alleen de sigaretten ontbreken nog!! :p
    haha tot gauw!