Eindpunt Dushanbe - Reisverslag uit Doesjanbe, Tajikistan van Sander Elie - WaarBenJij.nu Eindpunt Dushanbe - Reisverslag uit Doesjanbe, Tajikistan van Sander Elie - WaarBenJij.nu

Eindpunt Dushanbe

Door: Sander en Stephan

Blijf op de hoogte en volg Sander

21 Juni 2013 | Tajikistan, Doesjanbe

Het is al weer een tijdje geleden sinds ons laatste verslag uit Osh. Doordat we de afgelopen dagen geen internet hadden, volgt hierbij pas een verslag sinds Osh. Vanuit Osh zijn we naar Sary-Tash gereden, waarbij we onderweg nog 2 Franse lifters hebben meegenomen tot aan de Chinese grens. Deze weg was dusdanig besneeuwd dat de vrachtwagens de sneeuwkettingen moesten gebruiken, maar wij hebben het zonder gered. Na een overnachting in het kleine dorpje Sary-Tash zijn we de volgende dag aan de Pamir Highway begonnen, de op een na hoogste weg ter wereld. En dat hebben we geweten. In het guesthouse in Sary-Tash werd ons al door Oostenrijkers verteld dat de weg zeer slecht was door modder en sneeuw en dat het onmogelijk zou zijn met onze Audi. Op een gegeven moment kwamen we dan ook helemaal vast te zitten, en was het wachten op een jeep om ons eruit te slepen, alleen is de Pamir Highway niet druk bereden en besloten we een uurtje te gaan slapen. Toen we wakker werden was de sneeuw grotendeels verdwenen en hebben we de weg omhoog door de bergen richting de grens met Tadzjikistan zelfstandig kunnen vervolgen. Bij de grens ging alles soepel en kregen we een lekker kopje thee en brood aangeboden. Vervolgens zijn we doorgereden naar het dorpje Murghab, waar we de nacht in een zgn. Yurt doorgebracht hebben. Een Yurt is een tent die de nomaden gebruiken en die we onderweg veel gezien hebben. Het was wel een beetje koud op deze hoogte van ca. 4000 meter, maar we hebben het gered. Na Murghab zijn we verder over de Pamir doorgereden naar Khorog. Deze weg is in goede staat en voert door afwisselende landschappen. Vanuit Khorog zijn we 107 km langs de Afghaanse grens richting Ishkashim gereden, de enige afscheiding is een rivier die Sander overgestoken is. Vanuit Ishkashim zijn we naar ons eindpunt Dushanbe gereden en hoewel we gedacht hadden dit in 1 dag te rijden heeft het ons door de soms zeer slechte wegen 2 dagen gekost. Gistermiddag zijn we in Dushanbe aangekomen, waarna we een hotel gezocht hebben en de auto zijn laatste grondige poetsbeurt hebben gegeven. Vanmorgen de auto naar de lokale automarkt gebracht die morgen plaatsvindt. Zelf hebben we de stad bezocht, met onder andere de hoogste vlaggenmast ter wereld. Morgen gaan we gretig naar de automarkt voor de verkoop en daarna verder met de bezichtiging van de bezienswaardigheden hier zodat we dan zondagochtend met een voldaan gevoel en terugblik op 5 leuke weken naar Nederland terug kunnen keren!! Tot gauw!

• 21 Juni 2013 - 20:51

Gemma Elie:

Succes met de verkoop morgen! Tot gauw xx

• 22 Juni 2013 - 10:45

Jo Deriks.:

Genieten jullie nog maar eventjes , En dan vlug naar het warme en koude holland.groeten Jo.

• 23 Juni 2013 - 15:12

T.hameleers:

Ik heb deze Pamir Highway gezien in een tv. programma, jongens, jongens geweldig, spannend.
    Fantastisch, dat de auto jullie niet in de steek heeft gelaten, en nu verkopen, ocherm ar heit zoe zun bes veur euch gedoon!!